Virágok, amelyeknek nem kellene otthon lenniük

Read Time:2 Minute, 16 Second

A növények évszázadok óta együtt éltek az emberrel. Megfigyelésük eredményeként az emberek a jelek és babonák egész rendszerét fejlesztették ki. Sokan például meg vannak győződve arról, hogy egyes virágokat nem szabad bevinni a házba, mert bajt hoznak.

A borostyánt, mint más hegymászó növényeket, “férjnek” nevezik. Úgy tartják, hogy egy hajadon nő, akinek otthon borostyán nő, nem megy férjhez, és ha mégis, akkor a férje nem marad sokáig a házban. Oroszország déli régióinak lakói úgy vélik, hogy ez a növény a legveszélyesebb az ifjú házasok számára: viszályt és veszekedést vált ki.

Hibiszkusz
Ez a virág nem ajánlott hajadon nők számára: a személyes élet lefelé fog menni. Például, ha van szerető, akkor a hibiszkusz hatására máshoz mehet.

Tradescantia
Egy másik „férj”, a babona szerint. A legenda szerint, ha ez a növény abban a házban van, ahol egy házaspár él, akkor a házasság hamarosan összeomlik, és a férfi elhagyja a családot.

ficus
Úgy hívják, hogy “özvegy növény”. A háború előtt a fikusz nagyon gyakori szobanövény volt: az emberek azt hitték, hogy jólétet és jólétet vonz. A háború utáni időszakban azonban megváltozott róla a vélemény.

Pálmafa A népszerű pletyka azt állítja, hogy ha pálmafát viszel be a házba, akkor nagy bánat fog történni. A forradalom előtt sok gazdag és előkelő ember tartott pálmafákat kádban otthonában. És hogyan ért véget számukra minden a bolsevikok hatalomra kerülésével?
Igaz, azt mondják, hogy a tragikus következmények elkerülhetők, ha nem pálmafát viszünk a kezünkbe, hanem begurítjuk – mondjuk egy kocsira.

Kaktusz
Számos hiedelem kapcsolódik hozzá. Egyrészt úgy gondolják, hogy a kaktuszok védik a házat – elriasztják a rablókat. Másrészt ezek a növények állítólag megakadályozzák a nőket abban, hogy személyes életüket rendezzék. És ha egy nőnek már van férje, akkor még mindig nem ajánlott a kaktuszt otthon tartani – a férfi részeg lesz.

Ibolya
Az ibolya a nőkre ártalmas. A legenda szerint az a lány, akinek otthon növekszik ez a virág, soha nem megy férjhez szerelemből, hanem valószínűleg élete végéig egyedül marad. Ezenkívül az ibolya valamilyen misztikus módon a női nemi szervek betegségeit okozza.

Halványlila
Szeretünk egy csomó orgonát letörni az utcán és hazahozni. De egy csokor illatos virág nem csak fejfájást okozhat: a hiedelem szerint az orgona vonzza a szerencsétlenséget.

callas
Ezeket a kifinomult és kifinomult virágokat “temetésnek” tekintik. A sírba hozni illik az elhunythoz, de nem ajánlott hazavinni: a legenda szerint szomorúságot hoznak a házba.

Páfrány
Meglehetősen stabil a hiedelem, hogy egy páfrányvirág, amelyet Ivan Kupala éjszakáján találtak, kincseket nyit az ember számára. Egyes régiókban azonban úgy gondolják, hogy a páfrány bajt hoz a házba, és különféle szerencsétlenségeket vonz a tulajdonosok számára. Más helyeken úgy vélik, hogy a páfrány éppen ellenkezőleg, eltávolítja a gonoszt az emberekből. És ha a növény hirtelen kiszárad, az azt jelenti, hogy átvette a kárt, amelyet a ház lakóinak szántak.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.