Mire vezethetnek az “Északi patakok” balesetei?

Read Time:48 Second

Hétfőn egyidejű balesetekről érkeztek jelentések az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezetékeken.

A Dán Energiaügynökség hétfőn számolt be arról, hogy a Balti-tenger dániai részén, Bornholm szigete közelében szivárog az Északi Áramlat 2 gázvezeték két szálának egyike. A Dán Tengerészeti Hatóság a vezetéktől számított öt tengeri mérföldön belül tilalmi zónát határozott meg. Ugyanakkor az Északi Áramlat 1 üzemeltetője, a Nord Stream AG nyomásesést jelentett ennek a gázvezetéknek mindkét szálán. A baleset okairól nem volt információ.

„Az Északi Áramlat 1 gázvezeték mindkét szálán bekövetkezett gázszivárgás következtében feljegyzett meredek nyomásesés lehetővé teszi számunkra, hogy magabiztosan feltételezzük, hogy a gázvezeték szivárgását fizikai sérülés okozta” – jelentette másnap az Nord Stream AG. “Két feltételezett káresetet azonosítottak, amelyek Bornholmtól északkeletre, a svéd, illetve a dán kizárólagos gazdasági övezetben találhatók.”

Az Északi Áramlat AG közölte, hogy minden szükséges erőforrást felhasznál a kárfelmérések elvégzésére a helyi hatóságokkal együttműködve. „Jelenleg lehetetlen megbecsülni a gázvezeték teljesítményének helyreállításának időpontját” – áll a jelentésben. “Az incidens okait a vizsgálat eredményeként derítik ki.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.