Miért nem lehet megfésülni a nedves hajat?

Read Time:3 Minute, 16 Second

A szép haj általában jó genetikai adatok és megfelelő gondozás kombinációja. Ez utóbbi nem csak a kiváló minőségű sampon és egyéb ápolószerek használatát foglalja magában, hanem a haj gyengéd fésülését is. Kiderült, hogy fürtjeink egészsége és megjelenése nagyban függ tőle. Különösen nem szabad nedves hajat fésülni, mivel ez negatívan befolyásolja az egyes hajszálak szerkezetét, és különféle problémákhoz vezethet.

Okok, amiért abba kell hagynia a nedves haj fogmosását

Sok lány közvetlenül zuhanyozás vagy fürdés után sietve fésüli a haját. Azonban szinte minden szakértő egyhangú: jobb ezt csak akkor tenni, ha a fürtök szárazak. Az a tény, hogy egy ilyen eljárás jelentősen ronthatja a haj állapotát, és a következőkhöz vezethet:

Fokozott hajhullás. A nedves haj meglehetősen nehézzé válik, különösen, ha hosszú. Közvetlenül mosás után fésülködve láthatja, hogy a szokásosnál sokkal több kihullott szőrszál van a fésűjén. Ha rendszeresen fésülöd, a fürtök sűrűsége jelentősen csökkenhet.

Törékenység. A nedvességgel feltöltött haj rugalmasabb, így fésülés közben változtathatja az alakját. De sajnos ha megszárad, deformálódik. Idővel ez a szőrszálak elvékonyodását és teljes hosszukban történő törését okozhatja.

Töredezett végű. A nem megfelelő fésülés miatti hajritkulás miatt olyan probléma is jelentkezhet, mint a töredezett hajvégek. Nagyon rendezetlennek tűnnek, és nagymértékben rontják a haj megjelenésének általános képét.

Hogyan kell ápolni a hajat mosás után?

Ahhoz, hogy a hajad jól nézzen ki, gondosan kell ápolnia. Ez a folyamat már samponozás közben is elkezdődik. Az eljárás előtt fésülje meg a haját, akkor sokkal kevésbé lesz összegabalyodva. Ne felejtse el azt sem, hogy balzsamot vagy kondicionálót kell használnia. Egy ilyen eszköz nemcsak javítja a haj állapotát, hanem nagyban megkönnyíti a fésülést is.

A legjobb a hajnak, ha természetesen szárad. Ezért mosás után ne rohanjon letörölni őket – ez károsíthatja a szőrszálakat. A legjobb megoldás az, ha törülközővel óvatosan áttörölöd a hajad. Szintén nem ajánlott a nedves fürtöket kontyba csavarni.
Ez ridegségükhöz vezet, és színüket elhomályosítja.
Ha nincs ideje megvárni, amíg a haja természetesen megszárad, akkor használjon hajszárítót. A haj károsodásának minimalizálása érdekében előnyben részesítse a hideg levegőt, és tartsa a készüléket a lehető legtávolabb a fejétől.

Ha a haja nagyon durva vagy göndör, nem várhatja meg, amíg teljesen megszárad. Ilyen helyzetben megengedett az enyhén nedves haj fésülése. Minden más esetben meg kell várni, amíg a haj megszárad, és csak ezután vegye fel a fésűt. Ez különösen fontos, ha a haj ritka és vékony.

Hogyan kell helyesen fésülni a haj típusától és a fürtök hosszától függően?

Kevesen tudják, de nem csak az, hogy mikor fésülöd a hajad, hanem az is, hogy hogyan csinálod, nagyon fontos. Tehát a hosszú hajat vagy a közepes hosszúságú fürtöket alulról felfelé kell fésülni. A szőrszálak túlzott megnyúlásának elkerülése érdekében az eljárás során tartsa meg az egyes szálakat a kezével. De a rövid hajat a legkönnyebb fésülni – bármilyen irányba mozoghat, de nem árt az ilyen fürtöknek.

Az egyenes haj meglehetősen finnyásan viselkedik a fésülési eljárás során. Szöszmötölhetnek és összezavarodhatnak. Az események ilyen kifejlődésének elkerülése érdekében fésű használata előtt kezelje a haját egy speciális kitörölhetetlen spray-vel vagy olajkoncentrátummal. Ezek a termékek simábbá és kezelhetőbbé teszik a hajat.

A göndör haj fésülése meglehetősen nehéz feladat. Az egyenes fürtökhöz hasonlóan itt is javasolt különféle segédeszközök használata. Ezenkívül a fésű használata előtt elkezdheti az ujjaival szétválasztani a fürtöket. Mivel a göndör haj általában jól tartja formáját, nem szabad gyakran fésülködni.

Helyes fésülés: válasszon fésűt

Nem is olyan régen azt hitték, hogy a hajápolás legjobb módja egy fésű vagy fésű. A faanyagon azonban repedések jelenhetnek meg, amelyekhez az egyes szőrszálak megtapadnak. Ezenkívül a fa gyorsan romlik a nedvesség és más környezeti tényezők hatására. Sokkal praktikusabbak a modern anyagokból készült fésűk: gumi vagy szilikon. Tökéletesen simaak, kopásállóak, és tökéletesen megszüntetik a megnövekedett statikus szőrszálakat.
Fésű vásárlásakor ügyeljen a típusára. Tehát a klasszikus masszázskefék alkalmasak a rövid haj tulajdonosai számára. Azok számára, akiknek göndör fürtjei vannak, a legjobb, ha ritka fogú fésűt vagy különböző hosszúságú sörtéjű masszázskefét használnak. A vékony hajú lányoknak a leggondosabban kell fésűt választaniuk. A legjobb, ha ez egy természetes puha sörtéjű kefe, amely nem károsítja a fürtjeit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.