Az orvos elmondta, miért káros minden nap mosni

Read Time:1 Minute, 17 Second

A bőrgyógyász azt mondta, hogy a higiénés eljárások gyakoriságának kérdését egyénileg kell eldönteni.

“Lehetetlen arról beszélni, hogy ne mossunk minden nap.. Minden egyéni. Egyre többen jelentkeznek allergiás reakciókkal, speciális bőrápolásra szorulnak” – mondta.

“Már az őszi-téli időszakban szezonálisan csökken a bőr hidratáltsága, ha ebben az időszakban növeljük a terhelést, bőrradírozást alkalmazunk, akkor a bőr szenved. A bőr átjárhatóbbá válik a vírusokkal és baktériumokkal szemben. Irritációk, hámlás, bőrgyulladás jelennek meg” – mondta a bőrgyógyász.

Elmondása szerint, ha a bőr hajlamos a kiszáradásra, akkor azt ne parfümös krémekkel, hanem bőrpuhító szerekkel kell hidratálni. Ezek bőrgyógyászatilag tesztelt gyógyszertári krémek. Helyreállítják a bőrt.

Az emberek sok parfüm-higiéniai terméket használnak, amelyek lúgosak – mondta az orvos. Ha gyakran használja őket, akkor a felületaktív anyagok és a bőr-lipid réteg elpusztul. A bőr szárazabbá válik.

Ha az ember teljesen egészséges, és nincsenek bőrproblémái, akkor legalább minden nap használhat mosogatórongyot, dörzsölhet, zuhanyozhat – véli a szakember.

Elmagyarázta, hogy manapság sok olyan krém-gél létezik, amelyek gyakran használják az érzékeny bőrre, és nem szárítják ki a bőrt. Agresszivitásuk miatt az orvos nem javasolja a zuhanyozáshoz való tömeges termékek vásárlását.

A szakember hozzátette, a nagyon forró víz alatti mosás káros, de a legjobb a kontrasztzuhany. “Egyébként a bőr elkezd kiszáradni, mert a baktériumok forró vízzel behatolnak a bőrbe” – jegyezte meg Yakovleva.

„Szerintem elég hetente egyszer intenzíven megtisztítani a bőrt bozótradírral és törlőkendővel” – zárta gondolatait.

A bőrgyógyász megjegyezte a samponozás gyakoriságát is.

“Különböző módon szennyeződik a fej. A higiéniai eljárások ugyanazok. Egyéniség kérdése. Mosakodhatsz minden nap, de ugyanakkor használj gyengéd bőrradírokat, tusfürdőket, hidratáld a bőrödet” – mondta a szakember.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.