Miért nem szeretik a gyerekek a nagymamáikat?

Read Time:2 Minute, 11 Second

Ha a baba nem akar kommunikálni a nagymamával, akkor nem hagyhatja, hogy a probléma magától elmúljon, és remélje, hogy minden magától megoldódik. Befolyásolhatja a helyzetet az okok azonosításával, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

a nagymama teljes közömbössége vagy nem hajlandó részt venni a fiatalabb generáció életében és fejlődésében. A gyerekek nagyon jól érzik a hideget;

tekintélyelvűség. Az a személy, aki szokott elnyomni és leigázni, de nem tud tárgyalni, kompromisszumot keresni és megtalálni, nem valószínű, hogy sikeres lesz az unokák között;

túlzott védelem és megszállottság;

túl agresszív viselkedés: sikolyok, szemrehányások, pofonok;
az anya vagy az apa hideg és negatív hozzáállása az anyóshoz / anyóshoz – a gyerekek tudatalatti szinten másolják szüleik viselkedését;

távolság – a gyermek nem szereti a nagyszülőket, mert túl keveset látja őket, és idegennek tartja őket.

A kisgyermekek nagy álmodozók és feltalálók. Miután egyszer hallott egy mondatot arról, hogy nem hajlandó kommunikálni a nagymamával, beszéljen gyermekével, és derítse ki, mi az oka. Talán ez egy azonnali reakció egy másik játék vagy édesség vásárlásának tilalmára vagy elutasítására. Általában az ilyen érzelmek nagyon gyorsan elmúlnak, ha egy érdekes rajzfilmmel vagy egy hosszú sétával eltereli a izgulást.

Mi van, ha a gyerek nem szereti a nagyszülőket?

Nincsenek reménytelen helyzetek; csak néhány probléma gyorsan és egyszerűen megoldható, míg mások több erőfeszítést igényelnek. Például azt a gyereket, akit a nagymama megsért egy pofon miatt, elég gyorsan meg lehet nyugtatni, ha elmagyarázza, hogy attól tart, hogy megsérülhet vagy mérgezhet. Mondjon példákat az életből, hívja meg fiát vagy lányát, hogy helyezze magát egy idősebb rokon helyébe: mit érezne, ha anya vagy apa veszélybe sodorná magát? Ha nyugodtan beszél, és pozitívan fejezi be a beszélgetést, akkor nyoma sem lesz negatív érzelmeknek.

Vannak helyzetek, amikor a nagymama teljesen közömbös, vagy éppen ellenkezőleg, túl sokat törődik az unokáival. Egy ilyen probléma megoldásához nem elég csak beszélni a babával. Magával a nagymamával kell együtt dolgozni, elmagyarázva, hogy viselkedése megsérti és felzaklatja a gyermeket.

Anya vagy apa édesanyja legyen egy közeli barát, akihez szeretnél eljönni és megosztani a legbensőségesebbet. Először is, helyesen határozza meg a család belső értékeit, változtassa meg a felnőttek és a gyermekek közötti kommunikáció módját. Gyakori találkozások, meleg beszélgetések, segítség a gyerekek „fontos” problémáinak megoldásában (főleg, hogy nem tudod helyesen összerakni a puzzle-t, nem tudsz magad ruhát varrni a babának, nincs aki könyvet olvasson vagy rajzoljon írógép) segít a nagymamának közelebb és kedvesebbé válni unokáihoz.

Gyakori hibák

A kapcsolatteremtés során fontos, hogy ne vigyük túlzásba. Túlzottan odafigyelve a jelenlegi helyzetre, a szülők öntudatlanul is erre összpontosítanak, és arra ösztönzik fiukat vagy lányukat, hogy manipulálják őket. Ilyenkor a gyerek tovább „játszhat”, hogy még jobban magára vonja a figyelmet, vagy megkapja a kívánt édességeket, játékokat.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.