Egyes országokban nem fogyasztható élelmiszerek

Read Time:2 Minute, 8 Second

Mindig megdöbbenünk, amikor rájövünk, hogy az az étel, amelyet szeretünk és szívesen fogyasztunk, nem mindenhol elérhető a világon. Az országok gyakran betiltanak bizonyos élelmiszereket, ha azok egészségtelenek, vagy nem felelnek meg az élelmiszer- és egészségügyi előírásoknak. Képzelje el, ha azt mondanák, hogy a sült krumpli illegális az Ön országában. Nem lenne félelmetes elképzelni az életet a jó öreg krumpli nélkül? Íme egy lista azokról az ételekről, amelyeket csak a világ bizonyos részein fogyaszthatsz, mert máshol tiltottak:

1. Csirke

Sok országban etetik a csirkéket az európai kontinensen betiltott arzén nevű vegyszerrel. Arzén hozzáadásával javítja a csirke megjelenését és rózsaszínűvé teszi.

2. Burgonya chips

A burgonyából készült feldolgozott élelmiszerek, mint például a chips vagy a sült krumpli, fontos elemet tartalmaznak. Ezt “olestrának” hívják, és a zsírok helyettesítője. Az Olestra használatát betiltották Kanadában és az Egyesült Királyságban. Tanulmányok szerint az olestra fokozza a bélproblémákat, ezért a világ számos országában betiltják.

3. Nyers tej

Sokan isznak nyerstejet, főleg Ázsia és Európa kontinensein. A nem pasztőrözött tej más kontinenseken nem kapható, mert olyan baktériumokat tartalmaz, mint az E. coli és a szalmonella. Ez a termék betiltott Kanadában, Skóciában, az Egyesült Államok egyes részein és Ausztráliában. Az FDA előírásai szerint minden tejet pasztörizálni kell, és meg kell felelnie a szabványoknak. Minden országnak megvannak a saját FDA-szabályai erre vonatkozóan.

4. Energiaitalok

Az emberek szerte a világon szeretnek energiaitalokat inni egy intenzív edzés után. Ezek az italok azonban köztudottan brómozott növényi olajat tartalmaznak, amely számos mentális betegség ismert oka. Ezek az italok a világ legfeljebb 100 országában kaphatók, így a következő alkalommal, amikor felfedezi a világot, nem fogja tudni élvezni kedvenc energiaitalait.

5. Samosa

A Samosa egy ropogós csemege, amelyet főleg Indiában és Afrikában készítenek. Szomáliában azonban nem érhető el, és ennek oka a samosa túl kereszténysége. Az ok, amiért túl kereszténynek hívják, a háromszög alakú formája miatt van, amely úgy tűnik, mintha a Szentháromságra emlékeztetne, és ezért szerepel a tiltott élelmiszerek listáján szerte a világon.

6. Kinder

Gyerekként mindannyian szerettük a Kinder Joy-t, mert nem csak csokit adott nekünk, hanem egy meglepetés játékkal is kombinálta. Olaszországban készül, Kanadában és Mexikóban kapható. Az Amerikai Egyesült Államokba irányuló exportot azonban betiltották, mert sérti az élelmiszer-szabályozást. Elfogadhatatlan, hogy egy nem ehető terméket ehető áruval adjunk el.”

7. Lazac

A lazac, mint tudjuk, a többi halhoz hasonlóan kiváló fehérje- és D-vitamin forrás. A farmon tenyésztett lazac azonban számos problémát okozott az asztaxantin használata miatt. A lazac nagy feltűnést keltett Új-Zélandon és Ausztráliában. Ezt a tilalmat még 1975-ben vezették be Ausztráliában, hogy megakadályozzák a beteg halak behozatalát, és azóta is tiltott.

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.