A lottó nyertes felfedi titkát

Read Time:1 Minute, 27 Second

Tudja, mit mondanak az emberek általában, amikor egy esemény valószínűsége nagyon kicsi? Mintha nyerne a lottón. Mi lenne, ha azt mondanám, hogy van valaki, aki 30 év alatt 7-szer tudott nyerni a lottón? És bár ez a szerencse hihetetlennek tűnik, ez a matematika zsenijének, Stefan Mandelnek az igazi története.

Az egész az 1960-as években kezdődött. A szegény román könyvelő alig tudta megélni, és nem igazán tudta élelmezni a családját. Így támadt egy ötlete: pénzt keresni a lottón.

Mandel azt állította, hogy egy 6 nyerőszámú lottón 5-öt tippelhetett. Megnyerte az első nyereményt, ami 19 000 dollár volt, visszafizette mindenkinek, aki segített neki, és még tetemes, 4 000 dolláros nyereséget is szerzett.

Azzal, hogy ausztrál állampolgár lett, Mandel hozzájutott a Commonwealth Realms erőforrásaihoz, és részt vehetett a brit lottóban, amelynek mechanizmusa sokkal egyszerűbb volt, mint Romániában.

Terve hat lépésből állt. Először is kiszámította a kiválasztott lottó összes kombinációjának számát. Másodszor, Mandel olyan lottót választott, ahol a főnyeremény legalább háromszorosa a kombinációk számának. Harmadszor, pénzt kellett szereznie, hogy minden lehetséges kombinációval jegyet vásároljon. Negyedszer, szó szerint több millió jegyet kellett nyomtatnia. Ötödször, miután kinyomtatta a jegyeket, el kellett juttatnia azokat a hivatalos kereskedőknek. És végül a hatodik lépés a nyeremény átvétele.

Az évek során sikerült létrehoznia egy úgynevezett lottó-szindikátust, több száz befektetőből álló csoportot, akik hittek módszerében és befektettek abba.

Elérkezett az igazság pillanata. 1992-ben a lottószindikátus nemcsak a Jackpotot, hanem a második és harmadik díjat, valamint több tucat kisebb nyereményt is megnyerte. Ennek eredményeként a nyereményük elérte a 30 millió dollárt.

2004-ben 20 hónapos börtönbüntetést kapott egy izraeli börtönben, amikor megpróbálta megismételni lottótrükkjét, és veszített. Ez bizonyára nagy hatással volt rá, mert 2006-os börtönből való kiszabadulása óta nyugodt életet él egy Ausztrália partjainál fekvő trópusi szigeten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.