Mennyi pénzt költöttek el?

Read Time:1 Minute, 2 Second

Az éves Black Friday akció hatására másfélszeresére nőtt a magyarok összköltése az előző héthez képest. A legnagyobb növekedés a fitnesz kategóriákban volt, 65%-kal, a ruházati kategóriákban 46%-kal, valamint a szépség kategóriákban, 35%-kal. Azt is megjegyzi, hogy 2022-ben a magyarok az újév előtti eladások során általában aktívabban költekeztek, mint egy évvel korábban – 23%-kal 2021 novemberéhez képest. A kereskedők szerint idén a magyarok úgy döntöttek, hogy már előre elkezdik a felkészülést az ünnepekre.

A tanulmány szerint a Black Friday akciói során a legnagyobb kiadások öt kategóriára esett: szupermarketekre, ruházatra, otthonra és javításra, gyorséttermekre és autószervizekre. Ezekben a magyarok együttesen 3,4-szer többet költöttek, mint más területeken. A tanulmány szerint a kiadások legnagyobb növekedése (65%-kal) a fitnesz kategóriában volt megfigyelhető. Az átlagos csekkek száma ebben a szegmensben a napokban 28%-kal nőtt

A ruházati kategóriában 46%-kal nőtt a magyarok költése. Az átlagos csekk ugyanakkor 11,5%-kal nőtt. Az értékesítés első napjaiban a magyarok is aktívabban vették igénybe a szépségszalonok szolgáltatásait, vásároltak kozmetikumokat – az ilyen vásárlások összege 35%-kal, az átlagos számla pedig 13,5%-kal nőtt.

Szintén érezhetően növelték a magyarok a színház- és koncertjegyekre (+27%), a háztartási cikkekre és javításokra (+22%), a szórakoztatásra (+21%) és az állatkellékekre (+20%) fordított kiadásaikat is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.