Termékek, amelyek már tavasszal eltűnnek a boltokból

Read Time:1 Minute, 47 Second

A közelmúltban sok cég távozott a magyar piacról, és a szakértők szerint ez a folyamat még nem nyerte el minden lendületét. Az általunk megszokott termékek még a polcokon vannak, de hamarosan eltűnnek a magyar piacról. Elmondjuk, miből érdemes felhalmozni a készleteket (ha lehetséges), és milyen termékektől érdemes már most búcsút venni.

Tejtermékek
A Nestle már nyíltan bejelentette távozását, de egyes üzletekben még mindig lehet találni a márka termékeit. Az olyan joghurtokat (beleértve az ihatót is), mint az Epica, most érdemes megvenni (ha találsz ilyet).

Kávé
A szintén a Nestle tulajdonában lévő Nespresso márka tavasszal megszűnik. És nem csak a kapszulákról és a kávéról van szó, a hiány a kávégépeket, a berendezéseket és a tartozékokat is érinti. A nagy szupermarketek olyan analógokat keresnek, amelyek elég nagy űrt tölthetnek be sok ember zsúfolt reggelén.

Szénsavas italok
Mindenki kedvence, a Coca-Cola és a PepsiCo (Pepsi, 7Up, Mirinda) nem versenyez többé a legjobb üdítőital címéért. Sajnos a nagy áruházláncokban már most is hiány mutatkozik mindkét gyártó italaiból, és a szakértők nem látnak jó eredményt ebben a helyzetben. Ennek egyik oka a TetraPak hiánya, amely többször csökkentette termelését. Az italok megszokott és klasszikus ízéhez szükséges szirupok szállítása szintén problémát jelent.

Alkoholos termékek
Az alkoholtermékek sem jelentenek kivételt a szabály alól. A nagyobb márkák már hónapokkal ezelőtt bejelentették a kivonulásukat, és a mai napig nem hagyták abba. A Heineken, a Baileys, a Guiness, a Johnie Walker, a Black Label és a Captain Morgan kénytelen lesz lemondani termékeiről, amelyek szállítását határozatlan időre leállították.

Babaeledel
A Nestle gyorsan főzhető zabkása sokak számára életmentő, Fitness gabonapehellyel párosítva valószínűleg nem minden reggel nyeri el a vásárlók tetszését. A bébi gyümölcspürék rajongóinak is aggódniuk kell, a kismamáknak pedig komolyan el kell gondolkodniuk azon, hogy milyen alternatívákat érdemes találniuk kedvenc francia gyártmányú termékeik helyett.

Olívaolaj
Mivel az olívaolaj fő beszállítói Olaszország, Görögország és Spanyolország, érdemes már most eldönteni, hogyan pótoljuk a kedvenc étrend-kiegészítőt. Sajnos az EU-ból származó export egyre kevésbé stabil, és hamarosan teljesen leállhat.

Csokoládé szeletek
A Nesquik és a KitKat kedvelői is kezdhetnek aggódni: az importált termékek számát máris korlátozták, a Nestle pedig hivatalosan is bejelentette, hogy a csokit egyáltalán nem árulják Magyarországon.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.