Egy ilyen recept banánnal sokkolni fog téged

Read Time:1 Minute, 34 Second

Fogyásról álmodtam, és elkezdtem banánt főzni. És ez jött ki belőle…

Fogyásról álmodtam, és elkezdtem banánt főzni. A férjem nevetett, amíg ki nem próbálta maga is.

A fogyás gyakran nagyon fárasztó folyamattal és sok nélkülözéssel jár. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy fogyókúrás projektjének mindenekelőtt a kiegyensúlyozott táplálkozáson és a megfelelő mennyiségű tápanyag fogyasztásán kell alapulnia. Ez az egyetlen módja a folyamatos fogyás biztosításának anélkül, hogy hosszú távon és egészségkárosodás nélkül gyorsan visszaszerezné az elveszített kilókat. A banánhéj azonban a fogyásban is segíthet, amint azt táplálkozástudományi kutatások kimutatták.

Kevesen asszociálnak a banánra a fogyással. Ez eleve helytelen, mivel sok tápanyagot tartalmaznak. Emellett kiváló energiaforrás is.

Bár manapság többféle banánfajtát is találunk a boltokban, általában a Kínából vagy Vietnamból származó banánt fogyasztjuk. Gazdagok dopaminban, ami egy neurotranszmitter. Meglepő módon ez az anyag segíti a motiváció folyamatát, és szabályozza bizonyos viselkedések rögzülését. A dopamin hozzájárul az örömérzethez, valamint növeli a figyelmet és az éberséget.

A banán kiváló forrása a pektinnek, egyfajta rostnak. Ez az oldható rost segít biztosítani a jóllakottság érzését, ami megakadályozza a rendszeres nassolást. Ez mindenképpen hozzájárul a fogyáshoz. Ezenkívül ez a gyümölcs keményítőt tartalmaz, ami segít lassítani a zsírfelhalmozódást.

A banán előkészítése

Ha úgy döntesz, hogy fogyókúrás banánt készítesz, akkor 2 liter vízre és 5 bio banánra lesz szükséged.

Válasszon sárga, sima tapintású gyümölcsöket. A zöldek is használhatók, de főzés után nem lesz jó ízük. Vágja le a banánok tövénél lévő gallyakat, majd tegye őket egy vízzel teli lábasba. Főzzük az egészet körülbelül negyed órán át. Amint a héj elkezd szakadni, vegyük le a tűzről.

Ezeket a banánokat egészben vagy pürésítve is fogyaszthatja, hogy növelje a reggeli energiáját. A hűtőben egy hétig is eltarthatók a romlás veszélye nélkül.

Ha azonban nem tetszik az ízük, akkor más ételeket is készíthetünk belőlük. A főtt banánból például remek palacsinta készíthető. Egyszerűen adjon a burgonyapüréhez egy tojást, egy kis zabpelyhet, egy kis természetes juharszirupot és egy csipetnyi vaníliát.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.