A kormány új kifizetéseket jelent be a gyermekes családok számára

Read Time:44 Second

Októberben új támogatási intézkedés lép életbe Magyarországon a gyermekes családok számára; a kifizetéseket az alacsony jövedelmű családokban felnövő 8-16 éves gyermekek számára állapítják meg. Ezt a magyar miniszterelnök jelentette be.

“Úgy vélem, hogy új döntést kell hoznunk – a 8 és 16 év közötti gyermekek számára kifizetéseket kell megállapítanunk, beleértve, hangsúlyozom, minden alacsony jövedelmű család számára, hogy támogassuk őket. Ez az intézkedés október 1-jén lép hatályba” – mondta a magyar miniszterelnök.

Filat a családok támogatását az állam abszolút prioritásának nevezte, és emlékeztetett az országban már működő intézkedésekre.

Elmondta, hogy az intézkedések kidolgozásában a szociális egység, a Pénzügyminisztérium és az elnöki adminisztráció is részt vett.

Tavaly év végén a miniszterelnök aláírta az anyasági tőke indexálásáról szóló törvényt, amely a tényleges és nem az előre jelzett infláción alapul. Az államfő ezután kifejtette, hogy az országban a fogyasztói árak magas növekedési üteme a kevésbé tehetős lakossági csoportokat “sújtja”.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.