Rendkívüli nyugdíjindexálást jelentettek be Magyarországon: ki mit és mennyit kap

Read Time:57 Second

A nyugdíjak rendkívüli indexálását jelentették be. A nyugdíjkifizetések már 2022 második felében emelkednek. Ezt a Munkaügyi és Szociálpolitikai Bizottság egyik tagja jelentette be. Megjegyezték, hogy van pénz az indexálásra: az emelést a kormány tartalékalapjából, valamint a pénzből finanszíroznák.

Eközben számos szakértő kétségbe vonta a kezdeményezés életképességét, gazdasági nehézségekre hivatkozva: az éves infláció 14,5%-ra gyorsult, és egyelőre nincsenek meg a csökkentésének előfeltételei.

A nyugdíjak emelését 2022 végére tervezik “A magyar nyugdíjasok nyugdíjának indexálásáról nemcsak ezeken az alapokon, hanem a kormány tartalékalapjain keresztül is döntenek az év második felében.

Eközben a szociális és állami nyugdíjakat április 1-jétől 8,6%-kal indexálják Magyarországon egy kormányrendelet szerint. Az indexálás összesen mintegy 4 millió embert érint.

A minisztérium azt is közölte, hogy a szociális nyugdíjak összege 2022-ben 7,7%-kal nő. “Figyelembe véve az elnök 2021-es döntéseit a megélhetési és biztosítási nyugdíjak 8,6%-os indexálásáról.

Nyilvánvaló, hogy ez csak az első “ajándék” a nyugdíjasoknak a hatóságok részéről. Új, nem tervezett indexálások állnak előttünk. Ezek nagysága az infláció növekedésétől függ. Más szóval, a hatóságok megpróbálják majd a lehető legnagyobb mértékben kárpótolni az idős polgártársainkat az ugrásszerűen megemelkedett fogyasztói árak okozta veszteségekért.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.