Rákot okozhat egy egészségesnek hitt étel

Read Time:1 Minute, 36 Second

A halfogyasztást sokáig egészséges dolognak tartották, de egy új tanulmány arra készteti az embereket, hogy újragondolják ezt a régóta fennálló vélekedést. Egy friss kutatás megállapította, hogy a túlzott halfogyasztás növelheti a bőrrák kialakulásának kockázatát.

“A melanoma az ötödik leggyakoribb rákos megbetegedés az Egyesült Államokban, és kialakulásának kockázata a fehér bőrűek esetében egy a 38-ból, a fekete bőrűeknél egy az 1000-ből, a spanyol ajkúak esetében pedig egy a 167-ből. Bár az elmúlt évtizedekben az USA-ban és Európában egyaránt nőtt a halfogyasztás, eddig nem voltak következetesek a melanoma kialakulásának kockázata és a halak fogyasztása közötti összefüggéseket vizsgáló korábbi tanulmányok eredményei” – szögezi le Eunyoung Cho, a tanulmány szerzője.

A Brown Egyetem és a Nemzeti Rákkutató Intézet kutatói közel félmillió 50-71 éves idős amerikai állampolgár étkezési szokásait követte nyomon 15 éven keresztül, hogy felmérhessék, közülük hány embernél alakult ki melanoma, a bőrrák agresszív formája a magas halfogyasztás hatására. Az eredmények azt mutatták, hogy

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.