Hogyan lehet meggazdagodni régi magyar érméken?

Read Time:1 Minute, 7 Second

A pénzkeresés elve elemi, és az érmék vásárlásából és eladásából áll. A 20. századi Magyarországon a gyűjtők informális helyeken találkoztak és bonyolítottak le ügyleteket. Például egy kultúrház előcsarnokában. Itt mutatták meg vagyonukat, adtak-vettek, érméket és numizmatikai ismereteket cseréltek. Az internet megjelenésével a folyamat egyszerűbbé vált.

Milyen érméket gyűjtsünk

A numizmatika az érmék szisztematikus gyűjtését jelenti ország, kibocsátási év, korszak, kép, anyag, pénzverde stb. szerint.

A numizmatikus fő célja a teljes gyűjtemény létrehozása.

A numizmatikusok számára érdekes érmék nem csak úgy sétálgatnak. Egy boltban nem kapsz aprópénzt velük. A ma népszerű érmék közé tartoznak az emlékérmék, a jubileumi érmék és a gyűjtői érmék.

Nemcsak a névérték és a kibocsátás éve fontos, hanem a verdejegyek is. Például egy 5 kopejkás 2002-es, a pénzverde helyének megjelölése – “M” – nélkül, 9 ezer forinttól kezdődően kerülhet.

2016 és 2017 között 8 új gyűjtőknek szánt érmét bocsátottak ki a 2018-as FIFA-világbajnokságra, köztük egy réz-nikkel érmét sima és színes változatban. Ezüstérméket (3 forint) is vertek, amelyeket a mérkőzések helyszínéül szolgáló városoknak szenteltek.

Hol keressük
A numizmatika a legnépszerűbb gyűjtési forma, ami azt jelenti, hogy rengeteg pénz van forgalomban. Minden körülményt a hozzáértő emberek számára teremtettek meg. A vállalkozás meglehetősen demokratikus rést foglal el, 5000 forinttal a zsebben is el lehet kezdeni.

Az érmevásárlás három gyakori módja

1. Speciális weboldalakon keresztül;
2. Tematikus fórumokon keresztül;
3. bolhapiacokon.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.