Lakos 4000 éves leletet talált a zöldségeskertben

Read Time:1 Minute, 29 Second

A felfedezés meglepte a tudósokat és a helyi gazdákat egyaránt.

Egy régészcsoport igen különös leletre bukkant Délnyugat-Magyarországon. A hátborzongató temetkezésről ismert, hogy egy 25 centiméteres földréteg alatt volt.

Ismeretes, hogy a régészek által az ország délnyugati részén tett felfedezés meglepetésként érte mind magukat a tudósokat, mind a helyi gazdákat, akiknek a tulajdonában van a szóban forgó mezőgazdasági terület.

Szerintük a feltárt területet már többször felszántották mezőgazdasági célokra, és senki sem talált semmi különöset. Annál meglepőbb, hogy egy egész ókori urnát találtak elhamvasztott maradványokkal, mindössze 25 centiméternyi föld alatt.

A vizsgálat után kiderült, hogy az agyagurnát és a benne lévő emberi csontokat és hamvakat 4000 évvel ezelőtt temették el. A csontok fölött egy sokkal nagyobb földhalom volt, amelyet a helyiek a hosszú idő alatt elsimítottak. A tudósok szeretnék meghatározni a hamvasztott személy nemét és életkorát, valamint elemezni egy kerámiaedény tartalmát, amelyet feltehetően élelmiszerrel töltöttek meg.

Korábban egy különös tengeri lényt találtak egy Fülöp-szigeteki strandon San Antonio Cityben. A tengeri lény körülbelül hat méter hosszú, és egész testét különös szőr borítja.

A helyi hatóságok siettek a megsemmisítésével, amint a szakértők szövetmintákat vettek DNS-vizsgálat céljából. Egyesek meg vannak győződve arról, hogy ez egy bálna, amely elkezdett bomlani. Elvégre a lénynek borzalmas szaga van. Megjegyzendő, hogy egy évvel ezelőtt ugyanezen a területen találtak egy hasonló lényt. Ezután halott bálnának vagy lamantinnak ismerték fel, amelynek izomrostjai a bomlás következtében hajszálakra hasonlítottak.

Mint arról az amerikai portál beszámolt, a minnesotai Fribourgban egy férfi egy kétfejű fehérfarkú szarvaskölyök holttestére bukkant. A férfi jelentette ezt az állam természeti erőforrások minisztériumának. Az eset 2016 májusában történt, de az amerikai tudósok csak mostanra tanulmányozták teljes mértékben a jelenséget. A tudósok CT- és MRI-vizsgálatokat végeztek a kétfejű szarvas tanulmányozására. Az eredményeket és a kutatásokat az American Midland Naturalist című tudományos folyóiratban tették közzé.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.