A debreceni bábszínházban bebizonyították, nem csak eső és nap ellen használható az ernyő – Debrecen hírei, debreceni hírek | Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei

Read Time:50 Second

A debreceni bábszínházban bebizonyították, nem csak eső és nap ellen használható az ernyő



Debrecen – A tárgyaknak nem csak az lehet a funkciójuk, amire tervezték őket, egy kis képzelőerővel bármilyen szerepet betölthetnek. Erre hívja fel a figyelmet a Vojtina Bábszínház legújabb tárlata.


A Határátlépések kiállítássorozat utolsó állomásán az esernyők kerültek a középpontba.

Egy kis fantáziával a mindennapokban az eső vagy a nap ellen használt ernyők akár emberi testet is ölthetnek. Egy másik kompozícióban egy polip fejét formázták meg a használati tárgyból.

A június 19-éig látogatható tárlaton a játékosság határtalanságát és az átalakíthatóság szabadságát fedezhetik fel az érdeklődők.

– A lényeg, hogy tegyük bele a képzeletünket, a fantáziánkat, keressünk mögöttük történeteket, narratívákat, a sajátjainkat, hogy egy csipkeernyőből miért hull alá az a fehér anyag, mint a hópehely, fehér cérnán, valakinek eszébe juthat Holle anyó! De nincs kiírás, nem ez kell, hogy az eszébe jusson – fogalmazott Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.