Szorosabbra fűzte kapcsolatát a debreceni gyakorlóiskola és a Magyar Honvédség – videóval – Debrecen hírei, debreceni hírek | Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei

Read Time:1 Minute, 31 Second

Szorosabbra fűzte kapcsolatát a debreceni gyakorlóiskola és a Magyar Honvédség – videóval



Debrecen – Együttműködési megállapodást kötött hétfőn a Balásházy gyakorló középiskola és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága. Az oktatási intézmény olyan szakmákat biztosít a diákoknak, amik összekapcsolhatók a katonasággal. A honvédség számára pedig lehetővé válik a katonai pálya népszerűsítése.


Április végén tért haza a Magyar Honvédség Iraki Kiképzés-Biztosító Kontingens 13. váltása. Az egység az elmúlt félévben őrző-védő és csapatkísérő feladatokat is ellátott. A létszámigények biztosítására folyamatosan hirdet toborzó akciókat a Magyar Honvédség. Az országban több mint 100 középiskolával van már együttműködési megállapodásuk.

Hétfőn a Debreceni Egyetem Balásházy gyakorló középiskolájával írták alá a megállapodást. Az intézmény szerette volna szorosabbra fűzni a honvédséggel a kapcsolatot.

– A tapasztalat az, mint ami egyébként évek óta, töretlen az érdeklődés az irányunkba. Az az évenkénti 1000-1200 fő érdeklődő bejön a toborzó irodába, felvilágosítást, információkat, tájékoztatást kérnek és az oktatási intézményekbe, a jelentkezők arányát tekintve ebből a régióból kerül ki még mindig a legtöbb pályázó – mondta Nagy Zoltán, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka. 

A Balásházy János Gyakorló középiskola szakmai portfóliója egyre szélesebb. Az intézmény igazgatója szerint a földmérő, földügyi, térinformatikus vagy éppen a gépésztechnikus képzés számos találkozási pontot biztosít a honvédséggel.

– Úgy gondoljuk, hogy ezeknek tárgyaknak, szakmáknak a tanításába be tudjuk kapcsolni a honvédségnek a szakembereit, illetve a duális képzés keretében a mi tanulóink megjelenhetnek a honvédségnél mind gyakorlatokon, mind iskolai gyakorlatokon, utána pedig egy új életpályát tudunk nekik ezáltal felmutatni

– magyarázta Filep Miklós, az intézmény igazgatója. 

A tájékoztatón elhangzott a Magyar Honvédség azáltal, hogy plusz képzést biztosít a diákoknak lehetővé tudja tenni számukra a katonai életpályát, akár a tisztképzési rendszerükben, akár önkéntes tartalékosként

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.