7 módszer az ízületek védelmére a szezonon kívüli időszakban

Read Time:2 Minute, 47 Second

Az őszi hideg időjárás beköszöntével kialakulnak az ízületi betegségek. Hogyan lehet elkerülni az ízületi gyulladás és az ízületi gyulladás súlyosbodását hideg időben?

Az ősz magával hozza a hideget és a szezonális ízületi betegségeket. A csontok fájnak, a térdek “csavarodnak”, a hát fáj… Hirtelen az ízületek olyan érzést kezdenek adni, mintha még soha nem érezték volna – mintha egy darab “legó” kezdett volna kihullani. Hogyan segíthetek az ízületeimen?

Van két nagyon gyakori betegség, amely sok bajt okoz:

Az ízületi gyulladás egy fertőzés által okozott ízületi gyulladás. Gyorsan jelentkezik és fejlődik. Duzzanat és akut fájdalom kísérheti, és ha nem kezelik megfelelően, krónikus formát ölthet, rohamokkal és csendesebb időszakokkal.

Az osteoarthritis az ízületi porc pusztulásának folyamata, ami a mozgásképesség és a rugalmasság csökkenését eredményezi. Gyakran érrendszeri betegség okozza, amely magas vérnyomással, visszerességgel, érelmeszesedéssel, cukorbetegséggel stb. alakul ki. Mi történik hideg időben? A szervezet immunvédelme gyengül, a vérellátás megváltozik, az ízületekben megzavarodnak az anyagcsere-folyamatok, és az izmok reflexszerűen megfeszülnek. A porc szilárdságát meghatározó anyagok gyorsabban pusztulnak el, mint ahogyan képződnek. Az eredmény az, hogy az ízület nem kap megfelelő táplálást. Mindez megteremti a gyulladás kialakulásának és súlyosbodásának feltételeit.

Hogyan támogassa az ízületeket:

1. Tartsa melegen a lábát
Szuvorov híres kijelentésének egy része az artritisz és az osteoartritisz mellett szól. A meleg lábbeli ősszel és télen elengedhetetlen; ez különösen fontos az ízületek számára. Természetesen nem szabad hagyni, hogy a test más részei is túlságosan kihűljenek. A legjobb, ha rétegesen öltözködsz – mint egy káposzta. Nem tanácsoljuk, hogy a nadrág alá húzza a lábmelegítőt, de ha vékony a nadrág, a felsőruházatnak fednie kell a combot és a térdet.
2. Ne ess el.
Az első fagy, pocsolyák és csúszós járda. Egy csúszás, és máris kifeszülhetsz. Válasszon bordázott talpú cipőt. Ha veszélyes útszakaszt lát, próbáljon óvatos lenni, óvatosan mozogni, minden lábára lépni, ne tartsa a kezét a zsebében – jobb, ha egyensúlyban tartja, egymástól távol.
3. eddzétek az ízületeiteket
Ősszel nem igazán van kedve kimozdulni a szabadba, nemhogy sportolni. Csak le akarsz “kuporodni” a tévé elé. De ha problémád van az ízületeiddel, próbáld meg legyőzni ezt a lustaságot. Az évnek ebben az időszakában jó ötlet egy kis testmozgás, mert ez mozgásban tart. Tény, hogy az ülő életmód gyengíti az izmokat, amelyek támogatják az ízületet, és leveszik róla a terhelés egy részét. Ezenkívül a mozgás hiánya lelassítja a vérkeringést, és az ízület nem kapja meg a szükséges táplálékot.
4. Ne terhelje túlzottan az ízületeket.
Ez a tanács látszólag ellentmond az előző tanácsnak, de nem – itt arra gondolunk, hogy mérsékelt és rendszeres terhelés ajánlott. Másrészt az új sportokat nagy körültekintéssel kell űzni, és kerülni kell a hirtelen mozdulatokat vagy az ismeretlen megerőltetést. Általánosságban elmondható, hogy vigyázzon a mozgásszervi rendszerére.
5. Tartsa a súlyt
A plusz súly nagy terhelést jelent az ízületekre, és megnehezíti azok működését. Tehát próbálj meg sokat hízni az ősz és a tél folyamán, és figyelj oda az étrendedre.
6. Fázz – melegedj fel
Mit tegyen, ha nagyon fázik a szabadban? Otthon vegyen meleg, de nem túl forró zuhanyt, hogy melegen tartsa magát és ellazuljon. Egy meleg fürdőt is vehet tengeri sóval. Melegítő kenőcsöt lehet felvinni a fájó ízületekre, körkörös mozdulatokkal dörzsölve azokat.
7. Táplálja ízületeit
Ősszel különféle vitaminkomplexeket és étrend-kiegészítőket szedhet. Általában glükozamint tartalmaznak, amely az ízületi porc fontos alkotóeleme. Az emberi szervezetben természetes módon szintetizálódik, de a kor előrehaladtával a szintézis képessége jelentősen csökken. Ezenkívül a zsírsavak nagyon pozitív hatással vannak az ízületek egészségére.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.